top of page

yayınlar

Screenshot 2024-03-15 at 08.57.18.jpeg

ALT YAZILI FİLM TARAMASI RAPORU

STDV ve Turkey Mozaik Foundation desteği ile #koşaradımaltyazıya savunuculuk çalışmaları kapsamında alt yazılı ve/veya ayrıntılı alt yazılı film taraması sonuç raporunu hazırladık.  

ARAŞTIRMA RAPORU

STRATEJİ BELGESİ

Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan” projesi kapsamında Dem Derneği olarak Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu (www.sagirkadinhak.com) için daha iyi karar verebilmek adına sağır ve işitme engelli kadınların sorunları araştırmasını gerçekleştirdik ve veriye dayalı bir strateji belgesi hazırladık.

SKH_Website_Gorselleri_kayit_ol_sayfasi.png

SAĞIR KADIN HAK SONUÇ RAPORU

devlet_korumasindaki_sagir_cocuklar_stor

+1 ÇÖZÜM ÖNERİSİ

 DEM ALMANAK 2021

DEM ALMANAK 2021 (dragged).jpg

 DEM ALMANAK 2021

Sağır Kadın Hak, sağır ve işitme engelli kadınların toplumsal cinsiyet temelli hak bilinci ile güçlenmesi için oluşturulmuş bir platform: www.sagirkadinhak.com 

Platformun oluşturulması ve yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalara, ve şimdiye kadar ortaya çıkan sonuçlar rapordadır.  

Dem Almanak, 2021 yılı itibariyle sivil toplumda aktif olduğumuz alana dair bilgi birikimimizi güncel tutmak hedefiyle başladığımız medya taramasında karşımıza çıkan haberlerden oluşan bir seçki. İçinde 100 haber var. Amacımız; alanımızdaki ana aktörleri işbirliğine teşvik etmek.

+1 sürdürülebilir çözümü kapsamında geliştirilen ''Koruma Altına Olan veya Alınması Muhtemel İşitme Kayıplı Çocukların Devlet Koruması Altında Oldukları Süre Boyunca Gelişimlerini Destekleyecek Çözüm Önerisi''dir.

ANLAMAMIZ LAZIM VAKALAR

DUYDUĞUN GİBİ DEĞİL

ANLAMAMIZ LAZIM SONUÇ RAPORU 

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile Türkiye’de yaşayan işitme engelli ve sağır bireylerin COVID-19 pandemisi sürecinde yaşadığı 15 hikayeyi derledik ve bir bir vaka kitapçığı haline getirdik. İngilizcesini okumak için tıklayın. 

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile Türkiye’de yaşayan işitme engelli ve sağır bireylerin COVID-19 pandemisi sürecinde yaşadıklarını keşfetmek üzere 6 çalıştay düzenledik ve bir sonuç raporu ortaya çıkardık. İngilizcesini okumak için tıklayın. 

Akbank Şehrin İyi Hali işbirliğinde 12 Ekim 2019 tarihinde 127 üniversite öğrencisinin alandaki 10 farklı kişi ile buluşmaları ile kolektif olarak ortaya çıkan 10 işitme engellilik, sağırlık ve Türk İşaret Dili hikayesi derlendi ve kitapçık haline getirildi.

bottom of page